powered by nicollae                                                            "Unde nu-i acoperire, vai de telefon !"

nokia 6600

acasa

 


nokia 6600
nokia digital
nokia color
alte mobile
nokia 3100
panasonic X70

 

Banner in reteaua AdBanner.ro

 

nokia 6600            

             Cel mai nou si mai colorat  produs, numit Nokia 6600, telefon color cu camera foto integrata de la Nokia, a fost prezentat zilele trecute in cadrul unei conferinte de presa din Singapore, intitulata de catre oficialii finlandezi Image is Power “. Functiile business, ca si ecranul color generos, zoom-ul digital si video-recorder-ul, au fost principalele caracteristici, ale acestui terminal, pe care cei de la Nokia au tinut sa le sublinieze in mod special.

            Acesta este primul mobil de la Nokia, care, pe langa functiile obisnuite, integreaza primul ecran color cu 65.000 de culori.Aceasta miscare, desi cam tarzie, era de asteptat din partea oficialilor de la Nokia, pe piata existand deja modele cu aceste caracteristici, la firmele concurente. El a fost prezentat impreuna cu alte sase modele, de catre firma finlandeza si este dotat cu functii interesante, pentru a putea satisface cererile mari de mobile cu utilitati cat mai diverse (data management applications (PIM), secure e-mail access, posibilitatea de download continuu, XHTML).

            In primul rand trebuie mentionat faptul ca Nokia 6600 este un model tri-band (GSM 900/1800/1900), ca majoritatea noilor telefoane nokia.Se bazeaza pe Seria 60 si va fi disponibil incepand cu al patrulea trmestru al 2003, in Europa, Africa, si Asia Pacific.
           Nokia afirma ca, modelul 6600, se vrea a fi “un mobil sofisticat ce uneste granita dintre functionalitatea business avansata si forma eleganta si compacta.” Si, intr-adevar, la prima vedere, Nokia 6600 se tine de cuvant. Fine  si elegante, formele sale rotunjite sunt originale si te atrag. El ascunde sub carcasa, o repsctabila si completa tehnologie, capabila sa ofere majoritatea functiilor multimedia, din present, cu o conectivitate destul de avansata ce tinteste mediile business profesionale. Avem de-a face cu un mobil de top, care nu doreste sa-si dezamageasca utilizatorii. Cu acest model, liderul telefoanelor mobile, raspunde in felul sau, competitiei lansate de concurenta, care asa cum am mai spus, au reusit sa iasa pe piata cu modele ce redau 65.000 de culori pe ecran.
           Nokia 6600 oferta numeroase  si avansate functii de transmitere a imaginilor.Camera VGA, care poate face captura video si foto, prevazuta cu un zoom 2x, precum si ecranul generos (176 x 208 pixels) cu 65,536 colori, cu o interfata grafica mult imbunatatita. Utilizatorul poate crea, trimite si receptiona mesaje multimedia, ce contin imagini, multumita tehnologiei numite Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL). Aceasta tehnologie permite trimterea mesajelor continand texte, sunete si imagini, intr-o ordine predeterminata. Nokia 6600 permite, de asemeni, trimiterea si receptionarea de video-clipuri cu sunet, chiar si video in formate RealVideo si 3GPP. O aplicatie utila, de altfel, iti permite sa accesezi continuturile multimedia si sa le organizezi usor.

            Daca vorbim de conectivitate, noul Nokia dispune de tot ceea ce este mai important pentru a satisface nevoile unui profesionist. Pentru utilizatorii carora le este necesara o conexiune de date, Nokia 6600 ofera support pentru HSCSD si GPRS, precum si Bluetooth si infrarosu. Tehnologia TCP/IP integrata imbunatateste usurinta si viteza descarcarii fisierelor. Utilizatorii de afaceri pot accesa e-mail-ul si alte servere cu o securitate sporita, cu ajutorul tehnologiei SSL si VPNs (Virtual Private Networks). Pentru accesul rapid la date si servicii, browser-ul XHTML poate fi activat printr-un singur click. Aplicatia E-wallet, poate face plati on-line si poate salva date personale, cu cea mai mare siguranta.

            De asemeni, utilizatorul poate defini propriul sau stil, adugandu-I aplicatii ce sunt compatibile cu sistemul de operare Symbian 7.0  sau aplicatii bazate pe cea mai noua tehnologie Java, MIDP 2.0. Programele pot fi salvate in memoria interna a telefonului 6MB sau intr-un card de 32-MB MMC, card ce este inclus in pachet.

In sfarsit, dimensiunile: 108.6 x 58.2 x 23.7 mm. Telefonul catareste 122 grame si 113 cc de volum. Bateria standard ofera o conversatie de aproape 4 ore si un standby de maximum 10 zile.

            Cateva cuvinte despre accesoriile acestui mobil.

            Accesoriile optionale, includ cunoscutul sistem Nokia Wireless Car Kit, Nokia Image Viewer si the Nokia Digital Pen, toate bazate pe tehnologie Bluetooth. Mai mult, pentru utlizatorii inraiti, producatorul finlandez, a scos in fata un accesoriu indispensabil: Wireless Clip-on Headset. Acesta este un accesoriu nou cu casti, ce foloseste tehnologie Bluetooth, compatibil, din fericire, cu majoritatea mobilelor Nokia ce au suport Bluetooth (3650, 6310, 6310i, 6650, 8910, 8910i, etc.)

           Data lansarii acestui produs va coincide de fapt cu cea a lui Nokia 6600.

           Asa cum am spus, Nokia 6600 va fi disponibil pe piata la sfarsitul anului 2003, la un pret, ma tem, raportat la tehnologia cu care este dotat. De aceea, cu siguranta ca unii dintre noi nu si-l vor permite sa-l aiba in buzunar. Poate in 2004, cand cine stie ce modele vor dibui cei de la NOKIA.

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © nicollae 2003

Toate marcile prezentate in acest site sunt marci inregistrate.

Pentru intrebari legate de acest site, contacteaza-ma e-mail